Bamboe wordt veel toegepast in de tuin. Hier vindt U informatie over Bamboe en de eigenschappen van Bamboe

Bamboe is de benaming voor een aantal plantensoorten die een geslachtengroep vormen van de grassen.

De naam bamboe is afkomstig uit het Maleis en in vrijwel alle talen bekend (als bambu, bamboo enz.)

De stengels van de bamboebestaan uit dichte parallelle vezelbundels; De Bamboe is van binnen hol en worden op geregelde afstanden onderbroken door knopen waar de bladeren aanhechten.

De stam van bamboe kan in lengte variëren van enige centimeters tot meer dan dertig meter, en in diameter van enkele millimeters tot meer dan 25 centimeter. De grootste bamboe is de reuzenbamboe (Dendrocalamus giganteus) die tot 35 m hoog wordt en tot 30 cm dikke stengels heeft. De plant wordt in uiteenlopende klimaten aangetroffen, van koude berggebieden tot hete, tropische streken. Hij verspreidt zich hoofdzakelijk via zijn wortels, die zich ondergronds ver kunnen verspreiden om hier en daar nieuwe halmen boven de grond te laten komen.

Bamboe is één van de snelst groeiende planten: binnen één seizoen kan hij tot volle wasdom komen. De snelst groeiende plant ter wereld is een bepaalde bamboesoort waarvan reeds groeisnelheden van een meter per dag zijn waargenomen. Dit is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom.

                      

Bamboepalen, Bamboeschermen, Bamboe schutting, Bamboematten, Bamboerollen

 

© 2013 - 2021 Arends Natuurlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel